Ивана Каменова – вицесветовна шампионка !

Невероятно представяне на младите ни състезатели на провелото се в Тенерифе (Испания) Световно първенство по Карате(WKF).

КК Никон участва с 4 състезатели в националният отбор на България, сред които блесна Ивана Каменова. Тя стана световна вицешампионка при 15-годишните. В кат. – 54 кг Ивана се наложи безапелационно в пет поредни мача, елиминирайки шампионите на Украйна, Швейцария, Египет, Швеция и Канада. За жалост Каменова отстъпи на финала от състезателката на Сърбия, която многократно е побеждавала.

Денислав Стоянов загуби в трети кръг от египтянин, а след това не премина през репашажите и в крайна сметка остана 9-и. Другият представител на КК Никон Роберт Петров също загуби в трети кръг, но загатна, че е изключителен талант и добрите резултати при него със сигурност няма да закъснеят. Андриан Димитров при мъжете до 21г. срещна силна конкуренция в лицето на Украйна и за съжаление не можа да покаже големият си потенциал, губейки в първи кръг.

Това беше едно историческо представяне на нашите каратеки на световното татами и сме изключително горди от резултатите, за който благодарим на треньора Николай Цанев.

Вече сме сигурни в успеха! Напред и нагоре!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *