NIKON OPEN 2019

За седма поредна година Карате клуб Никон организира най-масовия международен карате турнир в България – NIKON OPEN 2019

На 16 и 17 март в столичната зала Асикс Арена се събраха 920 състезатели от 22 държави, което превърна тазгодишното издание на турнира в малко Световно първенство.  С 44 завоювани медала Карате клуб Никон зае първото място в общото класиране. Добро представяне имаха и представителите от Русия,  Гърция, Кипър, Румъния, Франция и Унгария.

Зам.-кметът на София, Дончо Барбалов откри състезанието, което се организира с помощта на София – Европейска столица на спорта. Поради големия интерес турнирът се премести от миналата година в по-голяма зала, но и тя вече се оказва тясна за многото фенове на бойните изкуства.

“Приветствам ви с добре дошли в София и ви пожелавам много успехи. Поздравявам ви и с факта, че карате вече е олимпийски спорт и  на Игрите в Токио следващата година ще бъдат излъчени първите в историята олимпийски шампиони. Столична община и София – европейска столица на спорта покрепят организацията на подобни турнири, защото така се предоставят повече възможности за активен и здравословен начин на живот”, заяви Дончо Барбалов, преди да открие турнира.

Присътващите бяха поздравени и от Николай Цанев, председател на СК Никон, който обяви, че надпреварата тук е възможност за нови срещи и приятелства за младите каратеки. Сред официалните лица бе и Асен Блатечки. Актьорът, който  в юношеските си години е бил един от първите родни шампиони по карате, също пожела успех на участниците, след което дълго бе търсен в залата за автографи и селфита.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *